Препис!

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН

9700 гр. Шумен, бул. "Славянски" № 17, тел./факс: 054/800400,
e-mail: оbsavet@shumen.bg, www.shumen.bg

 

 

РЕШЕНИЕ №405
по протокол № 17 от 23.02.2017
на заседание на Общинския съвет

 

ОТНОСНО:Изменения в текста на Споразумение за партньорство във връзка с кандидатстване на Община Шумен по процедура за директно предоставяне на БФП „Комбинирана процедура за проектиране на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци" по приоритетна ос 2 „Отпадъци" на ОПОС 2014-2020 г.

/с 36 гласа „за", без „против" и без „въздържали се"/

Общински съвет Шумен изменя текста на Споразумение за партньорство, уреждащо правата и задълженията на общините от РСУО - Шумен при кандидатстване и изпълнение на проектно предложение по процедура за набиране на проектни предложения BG16M10P002-2.002 „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битовите отпадъци" по Приоритетна Ос 2 на ОПОС 2014-2020 г., както следва:

В чл. 1, ал. 1, т. 1 думите „компостиращи инсталации" се заменят с „компостираща инсталация".

Текстът на чл. 1, ал. 2, т. 2 се изменя както следва: „Община Шумен е възложител на обществените поръчки по реда на ЗОП за избор на изпълнители на предварителните дейности по подготовка на проекта и последващото изпълнение на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и на инсталация за компостиране за общините от РСУО - Шумен".

В чл. 1, ал. 2, т. 3 и т. 4. отпадат.

Текстът на чл. 5, ал. 1 се изменя както следва: „Всички общини от РСУО - Шумен, независимо дали са определени за водеща община или партньор, се ангажират изградената със средства по процедурата инфраструктура, в т.ч. движимо и недвижимо имущество да бъде общинска собственост. Собствеността на изградената инсталация за компостиране и инсталация за предварително третиране задължително трябва да бъде общинска и да отговаря на следните условия: всяка конкретна инсталация да е съсобственост на всички общини, чиито отпадъци ще се третират в нея. Поетият ангажимент е обективиран с взето решение на Общото събрание на регионалното сдружение на основание чл. 26, ал. 1, т. 11 от ЗУО, приложение към настоящото споразумение и в решения на Общинските съвети на общините.

В чл. 5, ал. 2 след думите „определени в чл. 2, ал. 1, т. 9" се поставя точка, а останалия текст се заличава.

В чл. 5 отпадат ал. 5 и ал. 6.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ: /п/проф. дтн инж. Б. Беджев


Дата:
гр. Шумен

ВЯРНО С ОРИГИНАЛА,
ПРОТОКОЛИСТ: /М. Шарбанова/