Препис!

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН

9700 гр. Шумен, бул. Славянски № 17, тел./факс: 054/800400,
e-mail: оbsavet@shumen.bg, www.shumen.bg

 

 

РЕШЕНИЕ №782
по протокол № 41 от 29.09.2006
на заседание на Общинския съвет

 

ОТНОСНО:Прекратяване на съсобственост между Община Шумен и Мадара Интертур АД върху хотелски комплекс Шумен.

/ с 40 гласа за, без против и 1 въздържал се/

1. На основание чл.21, ал1, т.8 от ЗМСМА ,чл.36 ал.1 т.2 от Закона за общинската собственост и във връзка с чл.36, ал.2 от Наредбата за РПУРОИ на Общински съвет , дава съгласие за прекратяване на съсобствеността между Община Шумен и Мадара Интертур АД върху Хотелски комплекс Шумен, чрез продажба на притежаваните от общината 32.20% ид.ч. на собственика Мадара Интертур АД – Шумен.

2. Определя цена на 32.20% ид.ч от Хотелски комплекс Шумен, притежавани от Община Шумен, предмет на сделката за продажба на общински дял на 1 850 хил.лв., в която не се включва стойността на извършените от съсобственика подобрения след приватизацията на имота.

3. Възлага на Кмета на Община Шумен да сключи договор за прекратяване на съсобствеността, като всички дължими данъци и такси са за сметка на купувача.

4. Определя десет дневен срок, считано от датата на получаване на нотариалната покана по смисъла на чл.33 от Закона за собствеността, за Мадара Интертур АД – Шумен да заявят, приемат ли предложението при посочените от Общински съвет – Шумен условия.

5. В случай на отказ на Мадара Интертур АД – Шумен да сключи договора за прекратяване на съсобствеността, възлага на Кмета на общината, в изпълнение на Решение №760/27.07.2006 г. ,да предложи на Общински съвет проект за решение за провеждане на конкурс за продажбата на открит и закрит паркинг към Хотелски комплекс Шумен, като се включи като приоритетно условие задължение за придобиване на общински дял 32.20% ид.ч от Хотелски комплекс Шумен при спазване изискванията на чл.33 от ЗС.

6. Поради изчерпване предмета на дейност, прекратява дейността на временната комисия за провеждане на преговори за продажба на дела на Община Шумен в Хотелски комплекс Шумен.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ: /п/ Д. РУСЕВА


Дата:
гр. Шумен

ВЯРНО С ОРИГИНАЛА,
ПРОТОКОЛИСТ: /М.МИНКОВА/