Покана № 44

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА и чл. 53. т. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация град Шумен, СВИКВАМ заседание на Общински съвет Шумен на на 18.12.2014 г. /четвъртък/, от 9.00 часа, в зала 363 на Община Шумен при следния

Д Н Е В Е Н      Р Е Д:

  1. Предложение на постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред” към Общински съвет Шумен за промяна в Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен.
  2. Докл.: Д. Русева- председател на ПК ПООР
    /материалът е от предходното заседание/
  3. Питане относно режима за спиране и паркиране на моторни превозни средства на ул. „Червени ескадрони” и ул. „Петра”.
  4. Докл.: проф. Б. Беджев и инж. К. Гарабедян-общ. съветници
  5. Питане относно проект „Оттука започва България”.
  6. Докл.: проф.Б.Беджев- общ.съветник
  7. Питане относно изпълнение на служебните задължения на управителя на „Общински пазари” ЕООД, гр. Шумен.
  8. Докл.: проф.Б.Беджев-общ.съветник
  9. Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен.
  10. Докл.: Кр. Костов- кмет
  11. Актуализация на Правилника за съфинансиране на проекти, приет с Решение № 132 по протокол №10 от 31.05.2012 г. на заседание на Общински съвет – Шумен в изпълнение на Стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците в община Шумен /2012-2015 г.
  12. Докл.: проф.Р.Петрова- председател на ПК по ПОН
  13. Приемане на Статут за присъждане на „Наградата на Шумен” в системата на образованието и науката.
  14. Докл.: проф.Р.Петрова- председател на ПК по ПОН
  15. Промени в приходната и разходната част на бюджета и приемане на актуализиран пообектов разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2014 год.
  16. Докл.: Кр. Костов- кмет
  17. План- сметка за необходимите разходи съгласно чл. 66 от ЗМДТ.
    Докл.: Кр. Костов- кмет
  18. Определяне размера на допълнителни такси за предоставяне на специализирани библиотечни услуги за 2015 г. в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров”, Шумен.
  19. Докл.: Кр. Костов- кмет
  20. Необходимост от спешни мерки в страната и в община Шумен за ограничаване разпространението на ехинококозата по хората и животните.
  21. Докл.: д-р Ан. Попов- общ.съветник
  22. Отпускане на финансови средства от бюджета на „Диагностично- консултативен център І – Шумен” ЕООД за лечение на Цветанка Йоргова Димова
  23. Докл.: Кр. Костов- кмет
  24. Даване мнение за опрощаване на задължение по постъпила преписка, с вх. № 61-01-330/21.10.2014 г. от Администрацията на Президента на Република България, във връзка с подадена молба от Димитър Драгоев Димитров от с. Ивански, общ. Шумен, ул. „Жечко Йорданов” № 10.
  25. Докл.: Кр. Костов- кмет

Проф. дин ГЕОРГИ КОЛЕВ
Председател на
Общински съвет Шумен