ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

Относно:Безвъзмездно предоставяне за управление на “Общински жилища и имоти” ЕООД гр.Шумен недвижим имот – частна общинска собственост – АДМИНИСТРАТИВНИ ПОМЕЩЕНИЯ разположени на първи етаж в жилищен блок ЕК3 в кв.147 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Цар Одвободител” №10, на основание чл.12 от ЗОС

 

Постъпила е докладна записка вх.№93-00-78/07.09.2005 год. от управителя на “Общински жилища и имоти” ЕООД гр.Шумен, с която е обоснована необходимостта от помещения за извършване на административната дейност на дружеството, включваща и услуги на гражданите – наематели на общински жилища, възникнала поради извършената съгласно решение Общински съвет – Шумен продажба на недвижимия имот, който до настоящия момент е служил за тази цел, и в който се намират седалището и адресът на управление на общинското дружество. Наличието на инвестиционна инициатива от новия собственик за извършване на преустройства и смяна предназначението на сградата, налагат спешната решаване на проблема.

След извършени проучвания на подходящи сгради и помещения, предвид спецификата на нуждите на дружеството се установи:

Най-подходящ за изпълнение на административните дейности на дружеството е недвижим имот – собственост на Община Шумен, представляващ “Административни помещения с обща застроена площ 165,36 кв.м., находящи се на първия етаж от 14 етажна жилищна сграда – ЕК3, построена в УПИ ІV, кв.147 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Цар Освободител” №10”.

Бяха извършени финансово-икономически, градоустройствени и правни проучвания за имота, както следва:

І.Правни проучвания:

Съставен е акт за частна общинска собственост №1951 от 31.08.2005 год. за “Административни помещения, находящи се на първия етаж от 14 етажна жилищна сграда – ЕК3, построена в УПИ ІV, кв.147 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Цар Освободител” №10”, заедно с 0,02638 ид.ч. от общите части на сградата. Общата застроена площ на помещенията е 165,36 кв.м. Състоят се от 7 бр. канцеларии и 3 бр. сервизни помещения.

Имотът не е обременен с вещни тежести. За него не са предявени реституционни претенции и няма сключени облигационни договори.

ІІ.Градоустройствени проучвания:

Съгласно действащия ПУП-План за застрояване и регулация на гр.Шумен, одобрен със заповед №РД-02-14-316/1987 год., имотът е включен в УПИ ІV, кв.147 с предназначение – Комплескно жилищно строителство и обществено обслужващи, като в режима на застрояване е включена /запазва се/ съществуващата 14 етажна сграда.

Имотът е в сравнително добро състояние и след обикновен текущ ремонт и малки преустройства, за кратък срок може да се приведе в експлоатация. Разположението му – в сравнителна близост до централната градска част, това че се намира на първи етаж и е достъпен за обслужваните граждан, както и съществуващото разпределение на 7 бр. канцеларии и прилежащите сервизни помещения дават възможнаст за изпълняване на адмистративните и общественообслужващи функции на “Общински жилища и имоти” ЕООД.

Показатели за наличие и състояние на елементите на инженерната инфракструктура общо за имота:

 в имотав близост до
имота
а/ водопровод дада
б/ канализация да да
в/ електрификация дада
г/ топлофикация /ТЕЦ/да да
д/ имотът граничи с пътна мрежа с трайна настилка да

Общо добро състояние на елементите на инженерната инфраструктура.

ІІІ.Финансово-икономически проучвания:

Имотът се намира в населено място от ІІ функционален тип съгласно ЗМДТ, І - ва оценителна зона.

Налице е основанието по чл.12 ал.1 от ЗОС и съответно по чл.11 ал.1 Наредбата за РПУРОИ приета с решение №374 по протокол №20 от 15.04.2005 год. на Общински съвет – Шумен

С оглед изложеното, считам за необходимо и целесъобразно да се предостави безвъзмездно за управление на “ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА И ИМОТИ” ЕООД – гр.Шумен описаният общински недвижим имот.

Въз основа на горните мотиви, предлагам Общинският съвет да вземе следното

Р Е Ш Е Н И Е :

На основание чл.12 ал.1 от ЗОС и чл.11 ал.1 от НРПУРОИ предоставя безвъзмездно за управление на “ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩИ И ИМОТИ” ЕООД – гр.ШУМЕН, недвижим имот – частна общинска собственост, а именно: “Административни помещения, находящи се на първия етаж от 14 етажна жилищна сграда – ЕК3, построена в УПИ ІV, кв.147 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Цар Освободител” №10”, заедно с 0,02638 ид.ч. от общите части на сградата., с обща застроена площ на помещенията 165,36 кв.м., представляващи 7 бр. канцеларии и 3 бр. сервизни помещения”, АОС №1951/2005 год.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ ПО СВИР:
/ИНЖ. М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/