ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

Относно:Безвъзмездно предоставяне за управление на “Обреден дом” ЕООД гр.Шумен част от недвижим имот – частна общинска собственост – помещения разположени на първи етаж в сградата “Младежки дом” в кв.271 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Съединение” №3, на основание чл.12 от ЗОС

 

Постъпила е докладна записка вх.№93-00-776/31.08.2005 год. от управителя на “Обреден дом” ЕООД гр.Шумен, с която е мотивирана необходимостта от помещения за извършване на административната и част от същинската дейност на дружеството, включваща и услуги на гражданите свързани с извършването на т.нар. радостни ритуали – наематели на общински жилища, възникната поради компрометирането от валежите през последната година на недвижимия имот на ул.”Сан Стефано” №1, който до настоящия момент е служил за административни цели и в който се намират седалището и адресът на управление на общинското дружество. Същият имот практически е станал необитаем.

Временно проблемът е решен с настаняване в две складови и едно сервизни помещения партерния етаж на сградата – МЛАДЕЖКИ ДОМ на ул.”Съединение” №3 гр. Шумен. Към настоящия момент една основна част от същинската дейност на дружеството, а именно – радостните ритуали е извършвана от служителите на дружеството също в помещения от тази сграда – ритуални зали и фоайе.

Необходимостта от решаване на проблема е обусловена и от обстоятелството, че в настоящия момент към ритуалните зали липсва помещение изискващо се при сключване на гражданските бракове – приемна за младоженците /зала за размисъл/.

След извършване на проучвания в сградата МЛАДЕЖКИ ДОМ се установи:

Подходящи за изпълнение на административните дейности на дружеството, заедно с част от същинскаката му дейност свързана с радостните ритуали е група от помещения находящи се на първия етаж в недвижим имот – собственост на Община Шумен, представляващ “МЛАДЕЖКИ ДОМ” – масивна стоманобетонова сграда с обща застроена площ 1870 кв.м., построена в УПИ І, кв.271 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Съединение” №3.

Бяха извършени финансово-икономически, градоустройствени и правни проучвания за имота, както следва:

І.Правни проучвания:

Съставен е акт за частна общинска собственост №0766 от 12.01.2001 год. за “Парцел /УПИ/ І-4302 – “За Младежки дом” в кв.271 по плана на гр.Шумен с площ 3100 кв.м. и “МЛАДЕЖКИ ДОМ” – масивна стоманобетонна сграда на два и три етажа с обща застроена площ 1870 кв.м...”, с административен адрес ул.”Съединение” №3”. Общата застроена площ на помещенията за предоставяне е 210 кв.м. Представляват зали – 2 бр. , коридор – фоайе, две складови и едно сервизно помещение.

Имотът не е обременен с вещни тежести. За него не са предявени реституционни претенции и няма сключени облигационни договори.

ІІ.Градоустройствени проучвания:

Съгласно действащия ПУП-План за застрояване и регулация на гр.Шумен, имотът попада в УПИ І, кв.271 с предназначение – За Младежки дом , като в режима на застрояване е включена /запазва се/ съществуващата сграда.

Имотът е добро състояние и след обикновен текущ ремонт и малки преустройства, за кратък срок може да се приведе в експлоатация. Съществуващото разпределение на помещенията, които по настоящем се ползват с подобно предназначение и прилежащите сервизни и складови помещения дават възможност за обособяване на кабинет на управителя и приемна за младоженците, нужни за изпълняване на адмистративните и общественообслужващи функции на “Обреден дом” ЕООД.

Показатели за наличие и състояние на елементите на инженерната инфракструктура общо за имота:

 в имотав близост до
имота
а/ водопровод дада
б/ канализация да да
в/ електрификация дада
г/ топлофикация /ТЕЦ/да да
д/ имотът граничи с пътна мрежа с трайна настилка да

Общо добро състояние на елементите на инженерната инфраструктура.

ІІІ.Финансово-икономически проучвания:

Имотът се намира в населено място от ІІ функционален тип съгласно ЗМДТ, І - ва оценителна зона.

Налице е основанието по чл.12 ал.1 от ЗОС и съответно по чл.11 ал.1 Наредбата за РПУРОИ приета с решение №374 по протокол №20 от 15.04.2005 год. на Общински съвет – Шумен

С оглед изложеното, считам за необходиво и целесъобразно да се предостави безвъзмездно за управление на “ОБРЕДЕН ДОМ” ЕООД – гр.Шумен описаната част от общински недвижим имот.

Въз основа на горните мотиви, предлагам Общинският съвет да вземе следното

Р Е Ш Е Н И Е :

На основание чл.12 ал.1 от ЗОС и чл.11 ал.1 от НРПУРОИ предоставя безвъзмездно за управление на “ОБРЕДЕН ДОМ” ЕООД – гр.ШУМЕН, част от недвижим имот – частна общинска собственост, а именно: “Комплекс от помещения от общо 210 кв.м. застроена площ – две зали, коридор – фоайе, две складови и едно сервизно помещение, находящи се на първия етаж от “МЛАДЕЖКИ ДОМ” – масивна стоманобетонна сграда на два и три етажа с обща застроена площ 1870 кв.м., построена в УПИ І, кв.271, по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул.”Съединение” №3”, АОС №0766/2001 год.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ ПО СВИР:
/ИНЖ. М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/