ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО:Отдаване под наем без търг или конкурс на част недвижим имот – публична общинска собственост – УПИ ІІІ, кв.298 – гр.Шумен на МОСВ – Изпълнителна агенция по околната среда – гр.София, за срок от 5 години, на основание чл.14 от ЗОС

 

Постъпило е искане от МОСВ вх.№04-00-21/03.02.2005 год. за безвъзмезно учредяване право на ползване на площадка намираща се в УПИ ІІІ, кв.298 по плана на гр.Шумен, между сградите на хуманитарна гимназия и ученически стадион – Шумен, с цел монтаж на съоръжение – Автоматична измервателна станция за контрол на Качеството на атмосферния въздух/АИС за контрол на КАВ/.

На основание чл.34 ал.2 и чл.35 от Наредбата за РПУРОИ приета с решение №374 по протокол №20 от 15.04.2005 год. на Общински съвет – Шумен, бяха извършени финансово-икономически, градоустройствени и правни проучвания, отразени в протокол на комисията назначена със заповед № РД-25-442 от 14.04.2005 г. на Кмета на Община Шумен, както следва:

І.Правни проучвания:

Съставен е акт за публична общинска собственост №0322 от 1998 г. за УПИ ІІІ, в кв.298 – целият от 3620 кв.м. по плана на гр.Шумен, заедно с намиращите се в имота сгради и части от сгради – общинска собственост, в това число: учелещна сгада - СОУ “Васил Друмев”.

Имотът не е обременен с вещни тежести. За него не са предявени реституционни претенции и няма сключени облигационни договори.

Размерите на исканата за предоставяне част от поземления имот позволяват да се счита, че същата не е необходима за нуждите на органите на общината или на юридически лица на общинска бюджетна идръжка.

ІІ.Градоустройствени проучвания:

Съгласно действащия ПУП-План за застрояване и регулация, имотът е представлява УПИ ІІІ с предназначение – Училище, като в режима на застрояване е включена /запазва се/ съществуващата сграда.

Със скица – виза на главния архитект на Община Шумен е определено местоположението на площадката за монтаж на съоръжение – Автоматична измервателна станция за контрол на Качеството на атмосферния въздух/АИС за контрол на КАВ/ с обща площ 54 кв.м. и размери 6,3/8,5 м.

Показатели за наличие и състояние на елементите на инженерната инфракструктура общо за имота:

 в имотав близост до
имота
а/ водопровод дада
б/ канализация да да
в/ електрификация дада
г/ топлофикация /ТЕЦ/не не
д/ имотът граничи с пътна мрежа с трайна настилка да

Общо добро състояние на елементите на инженерната инфраструктура.

ІІІ.Финансово-икономически проучвания:

Имотът се намира в населено място от ІІ функционален тип съгласно ЗМДТ, І - ва оценителна зона.

С оглед изложеното, считам за целесъобразно да се отдаде под наем описаната част от общински недвижим имот за 5 /пет/ години на МОСВ – Изпълнителна агенция по околната среда – гр.София без търг или конкурс. Наемна цена не се определя, предвид наличието на основанието по чл.39 ал.4 от ЗОС и обстоятелството, че МОСВ е бюджетна структура, която съгласно ЗДБ 2005 г. не дължи наем.

Въз основа на горните мотиви, предлагам Общинският съвет да вземе следното

Р Е Ш Е Н И E :

1. На основание чл.14 ал.7 във връзка с чл.14 ал.6 от ЗОС и чл.16 ал.6 от НРПУРОИ отдава под наем без търг или конкурс на Министерството на околната среда и водите – Изпълнителна агенция по околната среда – гр.София част от недвижим имот УПИ ІІІ, кв.298 по плана на гр.Шумен – публична общинска собственост, АОС 0322/1998 г. представляваща местоположението на площадката за монтаж на съоръжение – Автоматична измервателна станция за контрол на Качеството на атмосферния въздух/АИС за контрол на КАВ/ с обща площ 54 кв.м. и размери 6,3/8,5 м.

2. Наемна цена не се дължи от Министерството на околната среда и водите – Изпълнителна агенция по околната среда като бюджетна структура, съгласно Закон за държавния бюджет 2005 г.

2.Възлага на Кмета на Община Шумен да сключи договор за наем.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ ПО СВИР:
/ИНЖ. М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/