ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО:Откриване на процедура за приватизация на общински нежилищен имот на бул. “Симеон Велики” /подземен и надземен паркинг/

 

Имотът се намира в кв. 77, п. /УПИ/ VІІІ по плана на гр. Шумен, на бул. “Симеон Велики”. Имотът представлява частна общинска собственост и за него е съставен Акт № 0028 от 24.03.1997г. Обектът представлява открит паркинг с площ 2 653 кв.м., в т. ч. озеленени площи 621 кв.м., и подземен паркинг с площ 1 496 кв.м. Имотът е включен в Плана за работа на Община Шумен при приватизацията на общински търговски дружества и обекти през 2005г. След откриването на процедура за приватизация общинската администрация ще възложи изготвянето на анализ на правното състояние, приватизационна оценка и информационен меморандум на обекта, след което ще ги предложи за приемане от Общинския съвет, когато ще бъде уточнен и методът на приватизация.

Предвид гореизложеното предлагам Общински съвет да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я :

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 28, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК Общинският съвет реши:

1. Открива процедура за приватизация на общински нежилищен имот на бул. “Симеон Велики”, кв. 77, п. /УПИ/ VІІІ по плана на гр. Шумен.

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имуществото на горепосочения обект, сключване на договори за дялово участие, за съвместна дейност, за обезпечаване на вземания и за кредити, отнасящи се до обекта.

3. Упълномощава кмета на общината да възложи изготвянето на анализ на правното състояние, приватизационна оценка и информационен меморандум на обекта.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ ПО СВИР:
/ИНЖ. М. КУНЕВ/
ВНОСИТЕЛ,
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/