ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО:Промяна в наименованието на “Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар - Шумен” ЕООД, гр. Шумен

 

Уважаема г-жо Председател,
      Дами и Господа Общински съветници,

В Община Шумен постъпи молба от Управителя на “Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар - Шумен” ЕООД, гр. Шумен за промяна на наименованието на “Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар-Шумен” ЕООД на “Междуобластен диспансер за онкологични заболявания със стационар -Шумен”ЕООД. Общинска администрация подкрепя молбата със следните аргументи:

  1. Със Заповед № РД 20-106/30.08.2000 г. на Министъра на здравеопазването и Решение № 216 по протокол № 16 на Общински съвет гр.Шумен, Диспансерът по онкологични заболявания е преобразуван в “Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар - Шумен”ЕООД. Диспансерът функционира с Разрешение № ОД-161/5.03.2001 г. на Министерство на здравеопазването като в документа е записано, че лечебното заведение е с междуобластни функции.
  2. Съгласно Заповед № РД-09-459 на Министерството на здравеопазването от 20.06.2001 г. за определяне териториален обхват на обслужваното население на лечебните заведения за болнична помощ и диспансерите с държавно или общинско участие, в които гражданите на Република България имат право на безплатно ползване на медицинска помощ и се субсидират от републиканския бюджет или от общинските бюджети, "Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар - Шумен" - ЕООД, е определен с междуобластни функции за области Търговище и Шумен.
  3. От самото си създаване през 1952 г. до днес, диспансерът винаги е обслужвал пациенти освен от Шуменска и от Търговищка област.

Предвид гореизложеното, на основание чл.19 от Наредбата за общинските търговски дружества, общинските предприятия и за реда за упражняване на правата на собственост върху общинската част от капитала на търговските дружества и във връзка с чл.119, ал.1 и 2 от Търговския закон, предлагам на Общинския съвет да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я:

1. Променя наименованието на дружеството от “Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар - Шумен” ЕООД на “Междуобластен диспансер за онкологични заболявания със стационар - Шумен”ЕООД.

2. Възлага на Кмета на Общината да извърши всички правни действия във връзка с приетите промени по вписването им в Търговския регистър на ШОС.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ ПО СОЦИАЛНА
ПОЛИТИКА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
/Д-Р Е. СТАНЧЕВА/

КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/