ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
ОТ ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО:Откриване на процедура за приватизация на Общински нежилищен имот на ул. “Цар Освободител” № 150 – гр. Шумен

Имотът се намира в кв. 195, п. /УПИ/ І, пл. № 2198 по плана на гр. Шумен. Обектът представлява частна общинска собственост и за него е съставен Акт за общинска собственост № 1562 от 28.01.2004г. Имотът е описан в акта за собственост като магазин с площ 42 кв.м. Обектът не е включен в Плана за работа на Община Шумен при приватизацията на общински търговски дружества и обекти през 2005 г. За отдаване под наем на имота са провеждани няколко търга, но поради значителните средства, необходими за ремонт, от около две години няма наемател.

След откриването на процедура за приватизация общинската администрация ще възложи извършването на правен анализ и приватизационна оценка на обекта, след което Общинският съвет ще уточни техниката на приватизация.

Предвид гореизложеното предлагам Общинският съвет да вземе следните

РЕШЕНИЯ:

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 28, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК Общински съвет реши:

1. Открива процедура за приватизация на общински нежилищен имот – магазин на ул. “Цар Освободител” № 150, кв. 15, п. (УПИ) І, пл. № 2198 по плана на гр. Шумен.

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имуществото на горепосочения обект, сключване на договори за дялово участие, за съвместна дейност, за обезпечаване на вземания и за кредити, отнасящи се до обекта.

3. Упълномощава кмета на общината да възложи изготвянето на анализ на правното състояние, приватизационна оценка и информационен меморандум на обекта.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ.-КМЕТ "СВИР":
/инж.М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/