ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
ОТ ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО:Откриване на процедура за приватизация на Общински нежилищен имот в кв. Макак

 

Имотът се намира в кв. 22, п. /УПИ/ І по плана на гр. Шумен. Обектът представлява бивше начално училище и за него е съставен Акт за публична общинска собственост № 0091 от 17.06.1997г. Имотът представлява бивша сграда на начално училище, което е закрито от 01.09.1998г. Сградата е едноетажна, полумасивна, строена през 1922г., с площ 635 кв.м., разположена в парцел с площ 6955 кв.м. Обектът е включен в Плана за работа на Община Шумен при приватизацията на общински търговски дружества и обекти през 2005 г. За отдаване под наем на имота са провеждани няколко търга, но поради значителните средства, необходими за ремонт, от около две години няма наемател.

След откриването на процедура за приватизация общинската администрация ще възложи извършването на правен анализ и приватизационна оценка на обекта, след което Общинският съвет ще уточни техниката на приватизация.

Предвид гореизложеното предлагам Общински съвет да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я:

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 28, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК Общински съвет реши:

1. Открива процедура за приватизация на общински нежилищен имот в кв. 22, п. (УПИ) І по плана на кв. Макак, гр. Шумен.

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имуществото на горепосочения обект, сключване на договори за дялово участие, за съвместна дейност, за обезпечаване на вземания и за кредити, отнасящи се до обекта.

3. Упълномощава кмета на общината да възложи изготвянето на анализ на правното състояние, приватизационна оценка и информационен меморандум на обекта.

 

Предложил,
Зам. кмет "СВУТ":
/инж. М. Кунев/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/ Веселин Златев/