ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО: Продажба чрез търг на урегулиран поземлен имот ХІ, кв.22 по плана на с.Ветрище, на основание чл.35, ал.1 от ЗОС

Проявявен е интерес за закупуване чрез търг на урегулиран поземлен имот ХІ в кв.22 по плана на с.Ветрище, Община Шумен, Област Шумен.

На основание чл.34 ал.2 и чл. 35 от Наредбата за РПУРОИ на Общински съвет – Шумен, бяха извършени финансово-икономически, градоустройствени и правни проучвания за имота, отразени в протокол от 15.05.2005г. на комисията назначена със заповед № РД-25-442 от 14.04.2005 г. на Кмета на Община Шумен, както следва:

І. Правни проучвания:

Урегулиран поземлен имот ХІ кв.22 по плана на с. Ветрище община Шумен е частна общинска собственост и за него е съставен АОС № 1478 от 04.07.2003год. на основание, Параграф 42 от ЗИДЗОбС, Зап № РД-18-80/25.06.2003г. на Областен управител. Имотът представлява дворно място с площ от 1425кв.м.

Граници на имота:от изток – улица; от запад – УПИ V; от север – УПИ Х; от юг- улица.

Имотът не е обременен с вещни тежести. За него не са предявени реституционни претенции и няма сключени облигационни договори.

ІІ. Градоустройствени проучвания:

За урегулиран поземлен имот ХІ в кв.22 по плана на с.Ветрище, община Шумен подробния градоустройствен /регулационен/ план е одобрен със заповед № 64 от 1932г., действащ на основание §6 ал.1 от ЗУТ.

За урегулиран поземлен имот ХІ кв.22 по плана на с.Ветрище община Шумен няма действащ план за застрояване. Имотът попада в жилищна зона с ниско застрояване.

Конкретните възможности за застрояване и стойности на устройствените показатели за поземления имот са обект на определяне с изработването и одобряването на план за застрояване, възложен от собственика по реда на ЗУТ.

Технически показатели:

Наличие и състояние на елементите на инженерната инфраструктура общо за имота.
 в имотав близост до имота
а/ водопроводнене
б/ канализациянене
в/ електрификациянеда
г/ топлофикация /ТЕЦ/нене
д/ имотът граничи с пътна мрежа с трайна настилкане

Общо задоволително състояние на елементите на инженерната инфраструктура и отдалечен до спирка на масов обществен пътнически транспорт с честота на движение в едната посока над 60мин

ІІІ. Финансово-икономически проучвания:

Урегулиран поземлен имот ХІ в кв.22 по плана на с.Ветрище община Шумен се води по счетоводно- отчетния баланс на Община Шумен на стойност 1710,00лв.

Имотът се намира в населено място от VІІІ категория /функционален тип/.

Началната тръжна цена на недвижимия имот се формира на базата на очаквана справедлива пазарна стойност като резултат от наблюдения, контролни измервания, изчисления и отчитане на широк спектър от факти - устройствени показатели, данни характеризиращи физическото състояние на обекта, и интереса към подобен род имоти на свободния пазар, както и сравнително отчитане на данните от достигнати тръжни цени за подобни общински имоти и възлиза на 3 560,00лв.

Препоръчителната начална тръжна цена, определена въз основа на очакваната справедлива пазарна стойност е 4000,00/четири хиляди /лв.

Предвид изложеното, предлагам Общински съвет – Шумен да вземе следното

РЕШЕНИЕ:

1. На основание чл.35, ал.1 от ЗОС да се продаде чрез търг с явно наддаване: Урегулиран поземлен имот ХІ в кв.22 по плана на с.Ветрище, Община Шумен, (АОС №1478/04.07.2003г.); начална тръжна цена – 4000 /четири хиляди/ лева.

2. Плащането на достигнатата тръжна цена, ведно с дължимите данъци и такси да се извърши в четиринадесет дневен срок от провеждане на търга.

3. Договорът за продажба да се сключи от Кмета на Община Шумен в едномесечен срок от провеждането на търга.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ.-КМЕТ"СВИР":
/инж.М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/