ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

Относно:Отдаване под наем без търг или конкурс на недвижим имот – частна общинска собственост – две помещения с обща площ 51.90 кв.м. от сграда намираща се в УПИ№ І-2730, кв.172 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул."Цар Иван Александър" №81 на Сдружение "Колегиум за камерна музика "АРСМУЗИК ШУМЕН" – гр.Шумен, за срок от 5 години, на основание чл.14 ал.6 от ЗОС

 

Постъпило е искане вх. №63-00-70/18.04.2005 год. от Сдружение "Колегиум за камерна музика "АРСМУЗИК ШУМЕН" – гр.Шумен за предоставяне за ползване на помещения – собственост на Община Шумен за осъществяване на част от дейностите извършвани от нега и по конкретно, за оборудване и обзавеждане на младежки център "Музикален албум на обединена Европа" включващи демонстрационна зала и офис с приблизителна площ 60 кв.м. Желанието на Сдружението, обвързано с поставените цели за обществена достъпност и активност при контакти с други институции е помещенията да се намират в централните части на града.

След преценка на наличните общински имоти, отговарящи на нуждите на организацията за обществено полезна дейност, се установи: Подходящ имот с който разполага Община Шумен е имотът по АОС №0039 от 20.05.1997 год., представляващ обекти от сграда намираща се в УПИ№ І-2730, кв.172 по плана на гр.Шумен, с административен адрес ул."Цар Иван Александър" №81.

Съгласно РЕШЕНИЕ на ШОС от 28.12.2004 год. е вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, неограничено със срок с Наименование:"Колегиум за камерна музика "АРСМУЗИКА ШУМЕН" със седалище гр.Шумен и адрес на управление ул."Ген.Драгомиров" №34 бл.6 вх.В ап.72. Записаните в същото решение цели на сдружението : Осигуряване условия за оптимална активност на младите хора съобразно техните интереси в областта на изкуството и културата; подпомагане процеса на включване на младите хора във формиране на местната културна политика и личностната им реалзация; развиване гражданското образование у младите хора; насочване и оптимизиране професионланата подготовка и реализация на младежите чрез различни форми на обучение в свободното време; противодействие на негативните социални явления: зависимости, насилие и др. и осигураване на правна защита; развиване доброволчесгвото сред младите хора; съдействане за популяризиране на процеса на евроинтеграция на България сред младите хора, мотивират действията на Община Шумен в посока осигуряване на нужните помещения, чрез отдаване под наем по реда на чл.14 ал.6 от ЗОС – без търг или конкурс. Избрани са две помещения с площ общо от 51.90 кв.м., намиращи се на петия етаж от описаната сграда, разположени в западната му част, непосредствено до асансьорната шахта.

На основание чл.34 ал.2 и чл.35 от Наредбата за РПУРОИ приета с решение №374 по протокол №20 от 15.04.2005 год. на Общински съвет – Шумен, бяха извършени финансово-икономически, градоустройствени и правни проучвания за имота, отразени в протокол от 10.05.2005г. на комисията назначена със заповед № РД-25-442 от 14.04.2005 г. на Кмета на Община Шумен, както следва:

І. Правни проучвания:

Съставен е акт за частна общинска собственост №0039 от 20.05.1997 год. за Административна сграда /етажи от нея/ намираща се в УПИ І-2730 в кв.172 по плана на гр.Шумен, с административен адрес гр.Шумен, ул."Цар Иван Александър" №81.

Имотът не е обременен с вещни тежести. За него не са предявени реституционни претенции и няма сключени облигационни договори.

Имотът и по конкретно две помещения с обща площ от 51.90 кв.м. в западната част на петия етаж не е необходим за нуждите на органите на общината или на юридически лица на общинска бюджетна издръжка.

ІІ. Градоустройствени проучвания:

Съгласно действащия ПУП-План за застрояване и регулация на гр.Шумен, одобрен със заповед №РД-02-14-316/1987 год., имотът е включен в УПИ І, кв.172 с предназначение – Комплескно обществено обслужване и административни дейности, като в режима на застрояване е включена /запазва се/ съществуващата административна сграда. Определените за отдаване под наем помещения се намират в състояние, което позволява функционирането им.

Показатели за наличие и състояние на елементите на инженерната инфракструктура общо за имота:

 в имотав близост до имота
а/ водопроводдада
б/ канализациядада
в/ електрификациядада
г/ топлофикация /ТЕЦ/дада
д/ имотът граничи с пътна мрежа с трайна настилка да

Общо добро състояние на елементите на инженерната инфраструктура.

ІІІ. Финансово-икономически проучвания:

Имотът се намира в населено място от ІІ функционален тип съгласно ЗМДТ, І - ва оценителна зона.

Въз основа на определените със заповед № РД-25-70 от 21.11.2005 год. на Кмета на Община Шумен базисни наемни цени за отдаване под наем на общински имоти за този имот се изчислява: 46.19 лв. месечно без ДДС.

С оглед изложеното, считам за целесъобразно да се отдаде под наем описаният общински недвижим имот на :"Колегиум за камерна музика "АРСМУЗИКА ШУМЕН" със седалище гр.Шумен и адрес на управление ул."Ген.Драгомиров" №34 бл.6 вх.В ап.72. за 5 /пет/ години без търг или конкурс при определяне на първоначална наемна цена от 46.19 лв. месечно, която подлежи на ежегодна актуализация с инфлационния индекс, съгласно чл.5 от Наредбата за базисни наемни цени при отдаване под наем на общинско имущество.

Въз основа на горните мотиви, предлагам Общинският съвет да вземе следното

Р Е Ш Е Н И Е :

1. На основание чл.14 ал.6 от ЗОС и чл.16 ал.5 от НРПУРОИ отдава под наем без търг или конкурс на : "Колегиум за камерна музика "АРСМУЗИКА ШУМЕН" със седалище гр.Шумен и адрес на управление ул."Ген.Драгомиров" №34 бл.6 вх.В ап.72, Дан.№4270002027, БУЛСТАТ:127586550, като юридическо лице с нестопанска цел осъществяващо дейност в обществена полза, част от недвижим имот – частна общинска собственост, а именно: две помещения с обща площ от 51.90 кв.м. в западната част на петия етаж от административна сграда намираща се в УПИ І-2730 в кв.172 по плана на гр.Шумен, с административен адрес гр.Шумен, ул."Цар Иван Александър" №81, АОС №0039/1997 год. при следните условия:

1.1. Първоначалната наемна цена за един месец се определя на 46.19 лв. /четиридесет и шест лв. и деветнадесет ст./ без ДДС.

1.2. Цената по т.1.1. подлежи на ежегодна актуализация с инфлационния индекс за предходната година съгласно чл.5 от Наредбата за базисни наемни цени при отдаване под наем на общинско имущество.

2.Възлага на Кмета на Община Шумен да сключи договор за наем при определените условия по т.1.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ.-КМЕТ"СВУТ":
/инж.М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/