ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

Относно:ОДОБРЯВАНЕ НА ПУП ЗА ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА МРЕЖА НА ГР.ШУМЕН

 

Съгласно заповеди издадени по реда на чл.135 ал.3 и чл.124 ал.2 от ЗУТ е възложено от "ЧЕРНОМОРСКА ТЕХНОЛОГИЧНА КОМПАНИЯ" АД – ГР.ВАРНА изработване на ПУП за ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА МРЕЖА НА ГР.ШУМЕН.

Изработваният ПУП има за цел да създаде нормативна и устройствена допустимост, съгласно чл.64 ал.2, чл.70 ал.2, чл.98а и чл.59 ал.1 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ за инвестиционно проектиране по реда на сега действащия ЗУТ на строеж: ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА МРЕЖА НА ГР.ШУМЕН.

След процедирането и одобряването му, по силата на влезлия в сила ПУП възниква сервитут и ограничен режим на ползване на имотите, през които преминава, в полза на енергийното предприятие на основание чл. 64 ал.4 от Закона за енергетиката /ЗЕ/, както и право на безвъзмездно прокарване на проводите и съоръженията през имоти – публична държавна или общинска собственост на основание чл.67 от ЗЕ.

Така "Черноморска технологична компания" АД – гр. Варна, придобива качеството възложител на основание чл.161 ал.1 от ЗУТ, като лице имащо право да строи в чужди имоти по силата на Закона за енергетиката – енергийно предприятие - носител на правата по Лицензия за разпределение на природен газ за територията на регион Добруджа № Л-152-08/26.02.2004 год. на Държавната комисия за енергийно регулиране.

Проектът е разработен на три етапа, които са съгласувани процедирани по реда на чл.128 от ЗУТ. След изтичане на сроковете за подаване на възражения проектите са приети от Общинския Експертен съвет по устройство на територията с решение по т.18 от Протокол №27 от 17.05.2005 год.

Въз основа на настоящия доклад, предлагам на Общински съвет – Шумен да вземе следното

РЕШЕНИЕ:

На основание чл.129 ал.1 от ЗУТ, одобрявам ПУП за ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА МРЕЖА НА ГР.ШУМЕН, изработен като:

І. Специализирана план – схема за газоснабдяване към действащия ПУП по чл.108 ал.2 от ЗУТ и чл.48 ал.2 т.4 буква "ж" от Наредба №8 за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове, за частта на трасето в рамките на урбанизираната територия – регулационните граници на гр. Шумен, област Шумен, ЕКАТТЕ 83510

ІІ. Парцеларен план по чл.110 ал.1 т.5 от ЗУТ съгласно чл.53 ал.5 от Наредба №8 за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове /издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, обн. ДВ бр.57 от 2001 год., изм. бр.68 от 03.08.2004 год., за частта на трасето извън урбанизираната територия в землището на гр.Шумен, област Шумен, ЕКАТТЕ 83510

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ"СВУТ":
/инж.М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/