ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО: Определяне на начина за разпореждане съгласно ЗОС с недвижим имот - ПИ №676, УПИ ІІ, кв.4, по плана на гр.Обзор – Южен плаж, община Несебър - частна общинска собственост

 

В изпълнение на решение № 410 по протокол №21 от 04.05.2005 год. на Общински съвет – Шумен, и във връзка с постъпило заявление вх.№61-01-189/10.05.2005 год. от "БКС" ООД – Шумен са извършени проучвания от администрацията при Община Шумен, като е установено:

Поземлен имот №676 УПИ ІІ в кв.4 по плана на гр.Обзор-Южен плаж е общинска собственост и за него е съставен АОбС № 0024 от 17.03.1997 г. на основание нотариален акт № 171, том І, дело № 134/1930 г. Имотът представлява дворно място с площ от 9500,00 кв.м. Граници: изток-морски бряг; запад-УПИ-І; юг и север-зелени площи.

С цитираното решение на Общински съвет по т.1 имотът е обявен за частна общинска собственост.

Общинска администрация е направила предложение за начина на разпореждане – продажба чрез търг, представляващо т.ІV от проекта за решение в Докладната записка за решение № 410 по протокол №21 от 04.05.2005 год. на Общински съвет – Шумен.

"БКС" ООД – Шумен прави предложение за извършване на замяна с друг недвижим имот – собственост на дружеството, при условие да се прехвърлят в собственост на Община Шумен обекти от завършения строеж с хотелско предназначение, целият с разгъната площ от 11000 кв.м.

Във връзка с изложеното в заявление вх.№61-01-189/10.05.2005 год. от "БКС" ООД – Шумен са изследвани възможностите на застрояване на поземления имот при условията на сега действащата нормативна уредба за устройство на територията – съгласно нормите за устройствени показатели за Курортна зона определени с Глава шеста от Наредба 7 за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони /Д.В.бр. 3 от 2004 год./ е възможно реализиране на застрояване с 11000 кв.м. разгъната застроена площ.

Въз основа на изложеното и на основание чл. 2 ал.4 и чл.34 ал.1 от НРПСУОИ, предлагам Общинският съвет да избере един от възможните алтернативни варианти за разпореждане, като вземе следното

РЕШЕНИЕ:

Определя начин на разпореждане с недвижим имот - поземлен имот №676, парцел /УПИ/ ІІ в кв.4 по плана на гр.Обзор, Община Несебър, област Бургаска, представляващ дворно място с площ от 9500,00 кв.м. и граници: изток-морски бряг; запад-УПИ-І; юг и север-зелени площи – частна общинска собственост, както следва :

І.1. На основание чл.6 ал.1 от Закона за общинска собственост /ЗОС/, на основание чл.35, ал.1 от ЗОС да се продаде чрез търг описаният недвижим имот, при начална тръжна цена – 950 000 /деветстотин и петдесет хиляди/ лева, като определя за вида на процедурата един от следните варианти:

І ВАРИАНТ:Търгът да се проведе при процедура с явно наддаване.
ІІ ВАРИАНТ:Търгът да се проведе при процедура с тайно наддаване.

І.2. Плащането на достигнатата тръжна цена, ведно с дължимите данъци и такси да се извърши в четиринадесет дневен срок от провеждане на търга.

І.3. Договорът за продажба да се сключи в едномесечен срок от провеждането на търга.

ІІ.1. На основание чл. 40 от ЗОС дa се извърши замяна на описания недвижим имот със следния недвижuм имот - 10 дka земя с наличие на ел. захранване, път, вoдa, обособен парцел собственост на "БКС" ООД гр. Шумен от парцел с Akm за собственост № 0637.

ІІ.2. Договорът по чл. 40 ал. 3 от ЗОС да се сkлючи npu следните условия: "БКС" ООД гр. Шумен се задължава да изгради cграда с xomeлcko предназначение с РЗП 11000 м2 в получения в замяна от Община Шумен недвижим имот в землището на гр. Обзор, Община Несебър, Област Бургасkа. Строежът следва да се извърши и въведе в експлоатация в cpok от 36 месеца, от сключване на договора.

ІІ.3. След завършване на строежа и въвеждането му в експлоатация по реда на Закона за устройство на територията, "БКС" ООД гр. Шумен се задължава дa прехвърли безвъзмездно на Община Шумен 1300 /хиляда и триста/ кв.м. обекти от построената cграда. За дa гарантира изпълнението на това задължение, "БКС" ООД се задължава дa осигури равностойно обезпечение.

ІІ.4. В случай на разваляне на cдeлkama, нищожност, евиkция или друга npeчka, имаща за резултат принудително отнемане на собствеността Върху земята, предмет на замяната, Община Шумен се задължава дa ocвoбoдu обезпечението no npeдxoднama точkа и дa върне получения от "БКС" ООД недвижим имот описан в т.ІІ.1.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ"СВУТ":
/инж.М. КУНЕВ/
КМЕТ НА
ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/