До
Председателя на
Общински съвет - Шумен

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от Веселин Златев –
кмет на Община Шумен

ОТНОСНО: Откриване на процедура за приватизация на Общински нежилищен имот в с. Ивански

Обектът се намира в кв. 18, п. /УПИ/ І-45 по плана на с. Ивански. Имотът представлява частна общинска собственост и за него е съставен Акт за общинска собственост № 1871 от 25.04.2005г. Обектът представлява парцел с площ 3 100 кв.м., върху който са изградени две едноетажни масивни сгради съответно с площ 308 кв.м. 42 кв.м. и два склада с метална сводова конструкция със застроена площ 303 кв.м. всеки. Обектът не е включен в Плана за работа на Община Шумен при приватизацията на общински търговски дружества и обекти през 2005г.

След откриването на процедура за приватизация общинската администрация ще възложи извършването на правен анализ и приватизационна оценка на обекта, след което Общинският съвет ще уточни техниката на приватизация.

Предвид гореизложеното предлагам Общински съвет да вземе следните

РЕШЕНИЯ:

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 28, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 от ЗПСК Общинският съвет реши:

1. Открива процедура за приватизация на общински нежилищен имот в кв. 18, п. /УПИ/ І-45 по плана на с. Ивански.

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имуществото на горепосочения обект, сключване на договори за дялово участие, за съвместна дейност, за обезпечаване на вземания и за кредити, отнасящи се до обекта.

3. Упълномощава кмета на общината да възложи изготвянето на анализ на правното състояние, приватизационна оценка и информационен меморандум на обекта.

 

Предложил,
Зам. кмет по
"СВИР":
/инж.М. КУНЕВ/
Вносител,
Кмет на
Община Шумен:
/В. ЗЛАТЕВ/