ДО
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
ОТ ДАНИЕЛА РУСЕВА – председател на
Общински съвет Шумен

ОТНОСНО: Предоставяне за безвъзмездно ползване на офис в сградата на Младежки дом

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Постъпила е молба от представителите на Сдружения с нестопанска цел "Център за младежки и студентски инициативи" и "Електронно общество" със седалище в град Шумен за предоставяне безвъзмездно на офис в сградата на Младежки дом Шумен на ул. "Съединение" № 105, на 2 етаж с площ от 19 кв.м.

В молбата се посочва, че офисът ще бъде ползван както и през предходните пет години за дейност на регионален информационен център "Отворено общество", за предоставяне на безплатна информация за образователни учебни програми и конкурси, стандартизирани тестове за младежи, студенти и ученици, безплатна информация за обучение и стипендии в чужбина, за организиране на кампании за набиране на средства за благотворителни каузи и други дейности.

От страна на сдружение "Електронно общество", офисът ще бъде ползван за откриване на "Евродеск точка" /ползване на информационна система за Европейски младежки програми и проекти в град Шумен.

Считам, че дейностите на двете сдружения са обществено – полезни, поради което предлагам на Общинския съвет да приеме следното

Р Е Ш Е Н И Е:

Предоставя за безвъзмездно ползване на сдружения с нестопанска цел "Център за младежки и студентски инициативи" и "Електронно общество" офис в сградата на Младежки дом на ул. "Съединение" № 105, на 2 етаж, с площ от 19 кв.м.

 

Председател на
Общински съвет:
/Д. Русева/