ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР. ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
От Веселин Златев – Кмет на Община Шумен

ОТНОСНО: Даване съгласие за сключване на договор за краткосрочен кредит на "Медицински център I – Шумен" ЕООД

Уважаема г-жо Председател,

Дами и Господа Общински съветници,

С Решение № 697 по протокол № 43 от 19.12.2002г. ОбС Шумен дава съгласие за сключване на договор за краткосрочен кредит на "Медицински център I – Шумен" ЕООД, в размер на 30 000 лв. и срок за погасяване 2 години. Средствата са били необходими за изплащане на стари и текущи задължения към ВиК, "Електроразпределение" клон Варна, "Лабдиагностика" ООД, обезщетения на съкратени служители. Кредитът е усвоен през м.март 2003 г. в размер на 20 000 лв., обслужван е коректно, като последната погасителна вноска ще бъде платена на 25.03.2005г.

В Общината постъпи докладна записка от Управителя на "Медицински център I – Шумен" ЕООД, в която ни информира за състоянието на дружеството и съществуващите проблеми, вкл. за дължими от дружеството финансови средства в края на 2004 г. към различни фирми, сред които най-големите задължения са към "Електроразпределение" и ВиК. Отправена е молба за получаване на съгласие за теглене на нов кредит в размер на 20 000 лв., тъй като лихвите, които дружеството ще заплаща като длъжник на фирмите са с по-висок размер, отколкото би плащало при погасяването на евентуален кредит. За получаването на кредит дружеството ще ипотекира пред банка-кредитор водещите му се по баланс ДМА. Представени са отчет за приходите и разходите към 31.12.2004 г., справка за баланса на дружеството към 31.12.2004 г., справка за задълженията към 31.12.2004 г., прогнозния паричен поток за 2005 г. и предложение за погасителен план.

Предвид гореизложеното предлагам на Общинския съвет да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я:

1. На основание чл. 13, т.9 и т.11 от Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества и във връзка с чл. 21, ал.1. т. 10 от ЗМСМА, ДАВА СЪГЛАСИЕ на "Медицински център I – Шумен" ЕООД да сключи договор за отпускане на банков кредит в размер на 20 000 лв. при следните условия:

1.1. Залог на собствени ДМА.

1.2. Срок на погасяване две години.

2. Упълномощава Управителя на "Медицински център I – Шумен" ЕООД да сключи договор с Банка, предлагаща най-изгодните условия за кредитиране.

 

ПРЕДЛОЖИЛ:
ЗАМ.КМЕТ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И
ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
/д-р Е.Станчева/
КМЕТ
НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В.Златев/