ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР. ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
От Веселин Златев – Кмет на Община Шумен

ОТНОСНО: Прeхвърляне на Медико-диагностична лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД на "Диагностично-консултативен център I - Шумен" ЕООД

Уважаема г-жо Председател,

Дами и Господа Общински съветници,

В изпълнение на т.4 от Решение №. 306 по протокол № 21 от 2.03.2005 г. на Общинския Съвет гр. Шумен ви предлагаме докладна записка за прехвърляне на Медико-диагностична лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД на "Диагностично-консултативен център I - Шумен" ЕООД поради следните обстоятелства:

С Решение № 306 по протокол № 21 от 12.02.2001г. е учредено общинско търговско дружество – лечебно заведение Медико-диагностична лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД, с предмет на дейност специализирани медицински изследвания с апарат за диагностика чрез визуализация на магнитния резонанс. На дружеството са предоставени: паричен капитал от 5 000 лв. за регистрирането му и апарат ядрено-магнитен резонанс PHILIPS INTERA 1,5Т за безвъзмездно и безсрочно ползване.

С Решение №.339 по протокол №18 от 2.03.2005 г. на ОбС гр. Шумен апаратът - ядрено-магнитен резонанс PHILIPS INTERA 1,5T бе предоставен за безвъзмездно и безсрочно ползване на друго общинско лечебно заведение - "Диагностично-консултативен център I-Шумен" ЕООД. Медико-диагностичната лаборатория "ЯМР" ЕООД бе създадена единствено за осъществяване на специализирани медицински изследвания с ядрено-магнитен резонанс, ето защо липсата на този апарат означава, че дружеството не може да осъществява дейност като лечебно заведение. Тъй като то е създадено и съгласно изискванията на Търговския закон е необходимо да се предприемат и съответните действия по този закон. Формата, която предлагаме след прехвърлянето на апарата от МДЛ "ЯМР" ЕООД на "ДКЦ I – Шумен" ЕООД е прехвърляне и на самото дружество Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД на "Диагностично-консултативен център I-Шумен" ЕООД съгл. чл.15 и следващите от ТЗ.

Предвид гореизложеното и на основание чл.21, ал.1, т.9 от ЗМСМА и чл.13, ал.1, т.2 от Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, предлагам на Общинският съвет да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я:

1. Прeхвърля като предприятие в съвкупност от права, задължения и фактически отношения Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД съгл. чл.15 и следващите от Търговския закон чрез продажба на "Диагностично-консултативен център I-Шумен" ЕООД за сумата от 5 000 лв.

2. "Диагностично-консултативен център I - Шумен" ЕООД да поеме активите и пасивите на Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД гр.Шумен по баланса му към 31.03.2005 г.

3. Правата, задълженията, пасивите, активите и всички фактически отношения на след прехвърлянето преминават изцяло върху "Диагностично-консултативен център I-Шумен" ЕООД.

4. Трудовите правоотношения с лицата, които работят в прехвърлящото се предприятие се уреждат по реда на чл.123 от Кодекса на труда.

5. Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД е със седалище гр.Шумен и адрес на управление ул."Цар Освободител " № 100

Предметът на дейност е: специализирани медицински изследвания с апарат за диагностика чрез визуализация на магнитния резонанс

Органи на управление: Едноличният собственик на капитала и Управителят.

6. Прекратява Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД и възлага на Кмета да извърши всички правни действия във връзка със заличаване на Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД и вписване на прехвърлянето на предприятието в Търговския регистър на ШОС.

7. Прекратява договора на управителя Медико-диагностичната лаборатория "Ядрено-магнитен резонанс" ЕООД .

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ СП
И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
/д-р Е.Станчева/
КМЕТ
НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В.Златев/