ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР. ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от Веселин Златев, Кмет на община Шумен

ОТНОСНО: провеждане на акция по кръводаряване в община Шумен

Уважаема г-жо Председател,

Дами и Господа Общински съветници,

В община Шумен постъпи писмо от началник-отделение по трансфузионна хематология при МБАЛ АД гр. Шумен с молба за съдействие при организирането на територията на общината на поредната акция по кръводаряване – жест хуманен и животоспасяващ, който ние с благодарност приемаме от всеки кръводарител. Малък израз на тази благодарност е пакетът от хранителни продукти, който досега отзовалите се на акцията хора получаваха след кръводаряването. И тази година в бюджета на общината са предвидени финансови средства за стимулиране на отзовалите се на акцията кръводарители.

Предвид гореизложеното, на основание чл.10, ал.3 от Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането и чл.21, ал.2 от ЗМСМА предлагам на Общинския съвет гр. Шумен да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я:

1. Дава съгласие за предоставяне на хранителен пакет на стойност до десет лева на всеки кръводарител, който ще участва в предстоящата кампания по кръводаряване през м.април 2005 г. на територията на община Шумен.

2. Възлага приготвянето на хранителните пакети на ОП" Стопанска дейност и столове" гр.Шумен.

3. Възлага на Кмета на общината да съдейства за организиране на кампания по кръводаряване на територията на община Шумен през м.април 2005 г.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ.КМЕТ СП
И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
/д-р Е.Станчева/
КМЕТ
НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В.Златев/