ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от ВЕСЕЛИН ЗЛАТЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

ОТНОСНО: Обявяване на недвижим имот – БОЛНИЧЕН КОМПЛЕКС /бивша Военнна поликлиника със стационар/ - УПИ ІІ, кв.63, по плана на гр.Шумен за частна общинска собственост и промяна предназначението му от “Военна болница” в “Обществено обслужващи дейности”

Въз основа на направени проучвания от администрацията при Община Шумен е установено:

Предвид изложеното и на основание чл.2 ал.2 от НРПСУОИ, предлагам Общинският съвет да вземе следното

РЕШЕНИЕ:

І. На основание чл.6 ал.1 от Закона за общинска собственост /ЗОС/ обявява за частна общинска собственост недвижим имот - БОЛНИЧЕН КОМПЛЕКС /бивша Военна поликлиника със стационар/, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ №1704 в кв.63 по плана на гр.Шумен с площ 6830 кв.м., описан в Акт за общинска собственост №1040/02.10.2002 год., за който е образуван парцел /УПИ/ ІІ с отреждане “Военна болница”, тъй като:

- същият имот не е имал предназначението по чл.3 ал.2 от ЗОС от момента на придобиването му от Община Шумен като сгради намиращи се в парцел /УПИ/ ІІ, кв.63 по плана на гр.Шумен, съгласно данните по Договор за безвъзмездно прехвърляне на недвижим имот – частна държавна собственост сключен между Областния управител на Област с административен център гр.Шумен и Кмета на Община Шумен, вписан с вх.рег.№3098 на 06.08.2002 г. от службата по вписвания при Районен съд – Шумен.

- с ПМС №280 /ДВ бр.2 от 2001 год./ е закрита Военна поликлиника със стационар – гр.Шумен, а с решение №620 от 27 август 2001 год. на Министерския съвет на РБ описаният недвижим имот е обявен за частна държавна собственост, като с тези действия публичното му предназначение е отпаднало.

ІІ. Възлага на Кмета на Община Шумен да извърши действията по чл.135 ал.4 и чл.129 ал.2 от ЗУТ за изменение на действащия подробен устройствен план на гр.Шумен, с което да се промени предназначението на УПИ ІІ в кв.63 от “Военна болница” в “Обществено обслужващи дейности”.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ”СВУТ”:
/инж.М. КУНЕВ/
КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/