ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ШУМЕН

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от Веселин Златев – кмет на Община Шумен

ОТНОСНО: Обсъждане и приемане на общинска политика за устройство на териториите, техническата и инженерна инфраструктура и екология (актуализация 2005 година)

В стратегията за развитие на Община Шумен 2000-2006 г., общинската политика за устройство на териториите, техническата и инженерна инфраструктура и екология заема приоритетно място.

Набелязаните главни стратегически цели, специфични цели и конкретни задачи за реализацията им продължават да са актуални, но е необходимо да бъдат доразвити и конкретизирани, във връзка с достигнатата степен на изпълнение на набелязаните мероприятия, реализираните и визирани нови, съобразно промените в нормативната уредба и за осигуряване на перспективи за развитие на общината, съответствуващо на добрата европейска практика.

Предвид гореизложеното и на основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА, предлагам за обсъждане и приемане на общинска политика за устройство на териториите, техническата и инженерна инфраструктура и екология (актуализация 2005 година), приложена към настоящата докладна записка.

Предлагам Общинския съвет да вземе следните

РЕШЕНИЯ:

1. Приема предложената общинска политика за устройство на териториите, техническата и инженерна инфраструктура и екология (актуализация 2005 година)

2. Ежегодно с бюджета на Община Шумен да се планират и приемат необходимите финансови средства за осъществяване на набелязаните мероприятия.

3. Постоянната комисия по териториално развитие и селищно устройство и постоянната комисия по екология ежегодно да приемат отчет по изпълнението.

4. Приетата общинска политика за устройство на териториите, техническата и инженерна инфраструктура и екология (актуализация 2005 година) да бъде част от стратегията за развитие на Община Шумен.

 

Предложил,
ЗАМ. КМЕТ “УТСЕ”:
/инж.С.Сотиров/
КМЕТ НА
ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. ЗЛАТЕВ/