ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР.ШУМЕН

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от Веселин Златев – Кмет на Община Шумен

ОТНОСНО: Даване мнение по постъпила преписка Вх.№ 61-01-645/10.09.2004 г. от Администрацията на Президента на РБългария, във връзка с подадена молба от Стефка Райчева Атанасова за опрощаване на задължение от невнесени осигурителни вноски към РУСО-Шумен.

 

Уважаема г-жо Председател,

Дами и Господа Общински съветници,

Задължението на г-жа Атанасова произтича от невнесени осигурителни вноски.

Становището на РУ”Социално осигуряване” гр.Шумен е, че осигурителя ЕТ ”Чефи-Стефка Атанасова” е регистрирана на 19.09.2000 г. Започва да упражнява дейност от 12.12.2000 г. и прекратява дейността на 01.01.2002 година. За посочения период няма внесени осигурителни вноски и няма подадена молба за разсрочване на задължениата. По искането за опрощаване на невнесени осигурителни вноски, контролен орган на РУ ”Социално осигуряване” гр.Шумен е извършил финансова ревизия и е констатирал начет от невнесени осигурителни вноски за:

За констатациите от финансовата ревизия, РУ ”Социално осигуряване” е издало Разпореждане № 1145 от 02.12.2004г. с право на обжалване в 14 дневен срок.

По данни на Териториална данъчна дирекция - Данъчно подразделение Шумен, молителката не е декларирала на територията на община Шумен собствени или съсобствени недвижими имоти и превозни средства, не упражнява дейност с регистрираната си фирма и няма доходи от наеми и продажба на растителна и животинска продукция. Не притежава земя в землищата на територията на Община Шумен.

Г-жа Атанасова е 33 годишна, неомъжена. Има едно дете на една годишна възраст, живее с бащата на детето – Георги Железов в двустаен апартамент, собственост на родителите му. Молителката не е трудово заета и получава месечна помощ за отглеждане на дете до едногодишна възраст, в размер на 100 лв. и месечна помощ за дете до навършване на 18г., в размер на 18 лева от Дирекция социално подпомагане гр.Шумен. Общият месечен доход на молителката и детето й е в размер на 118 лв.

На основание гореизложеното

П Р Е Д Л А Г А М:

На основание чл.9 от Указ № 2773 от 23.12.1980 г. и чл.22, ал.1 от ЗМСМА, Общински съвет – Шумен да разгледа искането на Стефка Райчева Атанасова от гр.Шумен, ул.”Д.Попов” 14 Вх.1 ет.3 ап.6 за опрощаване на задължение от невнесени осигурителни вноски и да се произнесе с мотивирано мнение по основателността на искането.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ.КМЕТ СОЦИАЛНА
ПОЛИТИКА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
/д-р Е.Станчева/
КМЕТ НА
ОБЩИНА ШУМЕН:
/В.Златев/