ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР.ШУМЕН

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
от Веселин Златев – кмет на община Шумен

ОТНОСНО: Разрешаваме клубната база на живеещите в кв.”Вичо Папазов”

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

От дълги години живеещите в квартал “Вичо Папазов” не разполагат със своя клубна база за организиране на мероприятия за населението на квартала.В този квартал живеят от 5 до 7000 от избирателите на Шумен с многообразието на своите потребности и интереси.

В последните няколко години се правят безуспешни опити за изграждане или отреждане на клубна база за квартала.В края на м.декември в Общински съвет постъпи предложение подкрепено от многобройна подписка от живеещите в квартала въпросът да бъде решен през настоящата 2005 година.

За съжаление предлаганото по-рано помещение на ТОХ за клубна база не е възможно да се реализира тъй като то вече е приватизирано.

Направеното предложение за клубно помещение-приземно помещение на бул.”Преслав” №5, което е общинска собственост с 15.9% собственост, считаме, че може да бъде реализирано. Стойността на тази собственост е в размер на 11 241 лв., както следва:

1. За приземно помещение- 8 000 лв.
2. За апартамент № 8- 1 575 лв.
3. За апартамент № 30- 1 666 лв.
Общо:11 241 лв.

Двамата собственици са приели тези оценки и са склонни да им бъде наплатено.

Изхождайки от всичко това предлагаме на общинския съвет да вземе следните

Р Е Ш Е Н И Я :

  1. Да се отреди за пенсионерска клубна база в кв.”Вичо Папазов” приземното помещение намиращо се на бул. “Преслав” №5.
  2. Задължава кмета на общината да внесе на следващата сесия през м. Февруари докладна записка за ликвидиране на собствеността в размер на 15.09 %.
  3. Клубът да се включи в проекта на община Шумен по изпълнение на националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” – разкриване на нови дейности “ Поддържане на общински обекти – пенсионерски клубове” .

 

Отг.: Д-р Е. Станчева

Председател на Общински съвет:
/Д.Русева/

Зам.предс.ОбСъвет:
/Кр.Костов/