ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР. ШУМЕН

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА
От Веселин Златев – Кмет на Община Шумен

ОТНОСНО: Обсъждане и приемане на Общинска социална политика 2005 – 2007 г. и План за действие към нея.

 

Уважаема г-жо Председател,

Дами и Господа Общински съветници,

В Стратегията за развитие на Община Шумен 2002 – 2006 г., социалната политика е сред приоритетите за действие. Набелязаните цели и мерки продължават да са актуални, но е необходимо да бъдат доразвити и конкретизирани, съобразно промените в условията и нормативната база, новите ангажименти на общините по предоставянето на социални услуги, децентрализацията при управлението и финансирането и възможностите за разкриването на нови форми на социални услуги и увеличаване на достъпа до тях на хората в неравностойно положение.

Предвид гореизложеното и на основание чл.21, ал.1, т. 12 от ЗМСМА, предлагаме за обсъждане и приемане на Общинска социална политика 2005 -2007 г. и План за действие към нея, приложени към настоящата докладна записка.

Предлагаме на Общинския съвет да вземе следните

РЕШЕНИЯ:

  1. Приема Общинска социална политика 2005 – 2007 г. и План за действие към нея.
  2. Ежегодно с бюджета на Община Шумен се приемат и необходимите финансови ресурси за съответната година за обезпечаване на дейностите, залегнали в Плана за действие към Общинската социална политика.
  3. Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика ежегодно приема отчет за изпълнение на Общинската социална политика 2005 -2007 г. и Плана за действие към нея.
  4. Общинската социална политика 2005 – 2007 г. да бъде част от Стратегията за развитие на Община Шумен.

 

ПРЕДЛОЖИЛ,
ЗАМ. КМЕТ
"СП И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ":
/Д-р Е. Станчева/
КМЕТ
НА ОБЩИНА ШУМЕН:
/В. Златев/